Yemek tarifi, Türk Yemekleri, Zeytinyağlı yemekler, Tatlılar, Tatlı türü yiyecekler, Diyet Yemekleri, Salatalar
20 Mart 2014 Perşembe
Zeytinyağlı, Ispanak Bastı
Ispanak Bastı
MALZEMELER ;
Ispanak (1 kg).
Pirinç (yarım su bardağı),
Domates (1 adet),
Soğan (2 adet orta boy),
Havuç (1 adet),
Kırmızıbiber (Yarım),
Zeytinyağı 1 (çay bardağı),
Limon (Yarım),
Toz şeker (1 tatlı kaşığı),
Sıcak su (2 su bardağı),
Tuz
HAZIRLANIŞI ;
Tencereye 1 çay bardağı zeytinyağı dökün ve kız¬dırın. 2 adet orta boy soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Soğanları doğradıktan sonra, kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Bu sırada 1 adet havucu küçük küpler halinde ke¬sin. Yarım sarı ve kırmızıbiberi de aynı şekilde kü¬çük küpler halinde kesin. 1 adet domatesi küp küp doğrayın.
Tencereye önce doğradığınız havuçları ekleyin ve havuçların rengi çıkana kadar kavurun. Ardından doğradığınız renkli biberleri ilave edin.
1 kg ıspanağı doğrayın ve tencereye koyun. Ispa¬nakların üzerine 1 tatlı kaşığı şeker ve yeterince tuzu ekleyin. Yarım limon suyunu da döktükten son¬ra tencerenin en üstüne kestiğiniz domatesleri ve yarım su bardağı pirinci koyun. Yemek kaynarken birkaç kez karıştırın.
Yemek kaynayınca tencereyi kısık ateşe alın. Ten¬cerede kısık ateşte 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder