20 Mart 2014 Perşembe

Zeytinyağlı Taze Bakla

Zeytinyağlı Taze Bakla

MALZEMELER
 
1 kg taze bakla
1 adet büyük boy kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
1.5 su bardağı sıcak su 
Tuz


HAZIRLANIŞI


Kuru soğanı ince ince doğrayın, zeyinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Ayıklayıp yıkadığınız ve 4’er cm büyüklüğünde doğradığınız baklaları tencereye ekleyin. 5 dakika kavurun.
Bir bardağa sıcak suyu ekleyin, üzerine 1 tatlı kaşığı un katarak karıştırın.
Unlu suyu ve tuzu kavrulmuş baklaların üzerine ekleyin.
Düdüklü tencerede on beş dakika pişirin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder