5 Nisan 2014 Cumartesi

BALIK YAHNİSİ TARİFİ

BALIK YAHNİSİ TARİFİ

MALZEMELER:

1 kg. balık (Kefal, palamut, uskumru)
3 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet havuç
Yarım kahve fincanı domates salçası
2 bardak su
1 kahve kaşığı kırmızı biber
6 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
 

YAPILIŞI:

Kenarlı tepsiye zeytinyağını ve yarım ay şeklinde doğ¬ranmış soğanları koyun. Soğanları kavurun. Buna ince ke¬silmiş havuçlarla ayıklanmış sarımsakları ve kıyılmış may¬danozu katın. Sonra domates salçasını, kırmızı biberi ve tuzu ilâve edin. Tepsiye bir kabak kapatıp soğanla havuç¬ları orta ısılı ateşte 20 dakika pişirin. Ayıklanmış ve di¬limlere doğranmış balıkları da tepsiye koyun Üzerine pek az tuz serpikten sonra orta ısılı ateşte tekrar 15 dakika pişirin. Balıklar da pişince ateşten indirin soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder