5 Nisan 2014 Cumartesi

İmam Bayıldı Tarifi



İmam Bayıldı Tarifi

 

 MALZEMELER :


10 tane patlıcan
500 gr. domates
500 gr. soğan
Yarım litre zeytinyağı
İki diş sarımsak
Bir demet maydanoz
25 gr. şeker
Tuz.

 

 


YAPILIŞI :


Patlıcanların iki başı kesilir. Kenarlarında ikişer san¬timetre kabuk bileziği bırakılarak ortası soyulur. Soyulan kısım dörde kesilir. Bolca tuzlanarak yarım saat kadar bek¬letilir. Yıkanır. Kızdırılmış yağda kızartılır. Tepsiye dizilir. Soğan ayrı bir kaba doğranır. Kalan* zeytinyağı hafifçe kav¬rulur. Kabuğu soyularak fındık büyüklüğünde doğranır. Do¬mates, ince kıyılmış sarımsak, maydanoz ilâve edilir. Pat¬lıcanların kesilmiş kısımlarına doldurulur. Tuz, şeker, yarım limon sıkılır. Patlıcanların yarısına çıkacak kadar su ilâve edilir. Bir – iki kepçe suya kalıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder