5 Nisan 2014 Cumartesi

FASULYE PİYAZI TARİFİ

FASULYE PİYAZI TARİFİ
 MALZEMELER:

250 gr. kuru fasulye
1 bardak sirke
1 büyük baş soğan
3 büyük domates
6 adet yeşil biber
Siyah zeytin
1 demet maydanoz
1 kahve fincanı zeytinyağ
2 tane pişmiş yumurta
Tuz.


YAPILIŞI :


Bir gece önceden suda bırakılmış kuru fasulyenin suyunu süzdükten sonra buna yeni su İlâve ederek tencereyi ateşe oturtun. Su kaynamaya başlayınca ateşin hararetini azaltarak fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Fasulyeler yumuşak bir hal alınca tencereyi ateşten indirin. Ve su soğuyuncaya kadar tencereyi bir kenara bıra¬kın. Soğuduktan sonra fasulyeleri iri delikli bir süzgeçten geçirerek suyunu dökün, fasulyeleri ise içinde bir miktar sirke bulunan bir kabın içine bir iki saat yatırın. 


Sonra sirkeyi süzmek suretiyle dökerek fasulyeleri bir tabağa alın. Bunlara ince yarımay şeklinde doğranmış soğan, maydanoz ve tuz ekleyerek karıştırın. Fasulyeleri tabakta düz¬gün bir şekilde yayarak güzel bir şekil verin. Tabağa yaymış olduğunuz fasulyelerin etrafına dilimlere üç domates sıraladıktan sonra üstlerine çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri oturtun. Tabağın tam ortasına da uzunluklarına dörde bölünmüş 3 pişmiş yumurtayı papatya şeklinde yerleştirdikten sonra yumurtaların etrafını kordon şeklinde ince kesilmiş yeşil biberle çevirin. Bunları takiben bir kapta iki tatlı kaşığı tuz, sirke ve zeytinyağını iyice karıştırarak fasulyelerin üzerine dökünüz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder