5 Nisan 2014 Cumartesi

KURU FASULYE PİLAKİSİ TARİFİ

KURU FASULYE PİLAKİSİ TARİFİ

 MALZEMELER:

Yarım kilo kuru fasulye
2 tane havuç
2 tane kereviz
2 tane soğan
1 baş sarmısak
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 tane domates
Maydanoz, tuz limon.

YAPILIŞI :

Islatılmış fasulye güzelce yıkanır. Bol tuzlanır hafif yumuşayınca suyu süzülür. Sebzeler temizlenerek kare şeklinde küçük küçük hazırlanır. Tencereye yağ konur soğanlar ilâve edilerek hafifçe sa¬rartılır. Kabuğu soyularak doğranan domates soğarla bir¬likte bir iki dakika pişirilir, hazırlanmış sebze ve suyu sü¬zülmüş fasulye tencereye konur sarımsaklar da ayıklanıp bütün bütün tencereye katılır. Suyu ve tuzu ilâve edilerek pişirilir. Servis tabağına alınarak üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirilir. Bol limon sıkılarak yenildiğinde ta¬dı daha da güzel olur. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder