5 Nisan 2014 Cumartesi

ÇALI FASULYESİ TARİFİ




























ÇALI FASULYESİ TARİFİ

 

MALZEMELER:


  • 1 kg. fasulye
  • 250 gr. domates
  • 250 gr. zeytinyağı
  • 150 gr. soğan
  • Biraz şeker
  • Tuz.


YAPILIŞI:


Fasulyeler yıkanır. Ayıklanır. Boyuna 3 – 4 parçaya ke¬silir. Kızdırılmış zeytinyağında 4 – 5 dakika karıştırılarak sararmadan kavrulur. Zeytinyağından çıkarılır Kabuğu so¬yularak fındık büyüklüğünde doğranmış domates, tuz, şe¬ker, zeytinyağı ilâve edilir. Soğan halkalara doğranarak üzerins yerleştirilir. Et suyu veya su ilâve edilir Üzerine yağlı kâğıt kapatılarak evvelâ harlı; sonra yavaş yavaş ateşte pişirilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder