ÇALI FASULYESİ TARİFİ
ÇALI FASULYESİ TARİFİ
MALZEMELER:
- 1 kg. fasulye
- 250 gr. domates
- 250 gr. zeytinyağı
- 150 gr. soğan
- Biraz şeker
- Tuz.
YAPILIŞI:
Fasulyeler yıkanır. Ayıklanır. Boyuna 3 – 4 parçaya ke¬silir. Kızdırılmış zeytinyağında 4 – 5 dakika karıştırılarak sararmadan kavrulur. Zeytinyağından çıkarılır Kabuğu so¬yularak fındık büyüklüğünde doğranmış domates, tuz, şe¬ker, zeytinyağı ilâve edilir. Soğan halkalara doğranarak üzerins yerleştirilir. Et suyu veya su ilâve edilir Üzerine yağlı kâğıt kapatılarak evvelâ harlı; sonra yavaş yavaş ateşte pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder