5 Nisan 2014 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI DOLMA TARİFİ



ZEYTİNYAĞLI DOLMA TARİFİ

 

 MALZEMELER :


500 gr. pirinç,
Yarım veya 1 kg. soğan,
3 kaşık çam fıstığı,
3 kaşık kuş üzümü,
1 kaşık şeker,
1 demet maydanoz,
2,5 bardak zeytinyağı,
1 demet dereotu,
2 limon,
Tuz,
karabiber,
Bahar ve tarçın.


YAPILIŞI :


Soğanları soyup yemek soğanı şeklinde (kare doğ¬rama) doğrayıp, orta büyüklükte bir tencereye ko¬yunuz.
Fıstığı yıkayıp soğana ilâve ediniz.
Yağımda koyup hepsini ateş üzerinde bir kevgir¬le karıştırarak fıstıklar hafif pembeleşinceye ka¬dar kavurunuz.
Pirinci ayıklayıp yıkayıp 20 dakika kadar el daya¬nabilecek kadar sıcak suda ıslatınız.
Fıstıklar hafif pembeleşince, suyunu süzüp pirinci ilâve ediniz.
Kevgirle karıştırarak, pirinçler şeffaflaşıncaya ka¬dar kavurunuz.
Üzerine çıkacak kadar su koyup, yıkanmış üzümü, tuzu ve şekeri koyunuz.
Kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar orta ha¬raretli ateşte pişiriniz.
Ateşten alınca baharatlarını, maydanoz, nane, de-reotunu kıyarak koyunuz.
Limon suyunu da koyup hepsini birden karıştırı¬nız.
Sonra istediğiniz malzemenin içine koyup doldu¬runuz. Tariflerdekl üzere pişiriniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder