5 Nisan 2014 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI AYŞE KADIN FASULYESİ TARİFİ



ZEYTİNYAĞLI AYŞE KADIN FASULYESİ TARİFİ

 

MALZEMELER :


1 kg. fasulye,
2 adet soğan,
2 adet domates,
1 kaşık salça,
Yarım bardak zeytinyağı,
Tuz.


YAPILIŞI:


Fasulyelerin kılçıklarını hafifçe keserek çıkarınız. Bütün veya ikiye bölüp yıkayınız. Bir tencereye yağı, kıyılmış soğanı koyup hafif¬çe öldürünüz. Fasulyeleri koyup kapağını kapatıp hafifçe börttürünüz. (Tencereyi silkeleyerek). Kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğ¬ranmış domatesi koyup onunla da domatesler ölünceye kadar silkeleyerek pişiriniz. Kâfi miktar su, koyup harlı ateşte pişiriniz. Kabında soğutup tabağına koyup servis yapınız. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder